Business, belonging & balans als de nieuwe b’s voor adaptieve organisaties

Of je het nu de Nieuwe, Hybride of Toekomstige Manier van Werken noemt, het is duidelijk dat er geen ’terugkeer naar normaal’ is van voor de uitbraak van COVID-19. Maar hoe ziet de beroepsbevolking er uit na de pandemie? Wij geloven dat nieuwe trends en uitdagingen zoals versnelde digitalisering en meer thuiswerk een nieuwe reeks B’s vereisen – Business, Belonging, en Balans.

De beroepsbevolking na de pandemie

Onlangs heeft McKinsey 800 executives ondervraagd over wat zij voorzien voor de beroepsbevolking na de pandemie en 4 trends geïdentificeerd:

Versnelde digitalisering

Beperkingen op reizen en fysieke interacties dwongen organisaties om veel sneller dan ooit tevoren nieuwe technologieën te adopteren. 85% van de respondenten zei dat hun organisaties de implementatie van technologieën zoals videoconferencing en bestandsdeling hebben versneld, wat de interactie en samenwerking tussen werknemers mogelijk maakte.

Meer thuiswerk

Vóór de pandemie waren veel organisaties terughoudend om werknemers thuis te laten werken, voornamelijk omdat ze bang waren voor productiviteitsverliezen of een negatieve impact op de bedrijfscultuur. Nu zien bedrijven voordelen in meer thuiswerk, zoals lagere vastgoedkosten en nieuwe manieren om te concurreren om talent.

Verhoogde rollen in gezondheid & hygiëne

De uitbraak van COVID-19 en de daaropvolgende maatregelen en regelgeving benadrukten het belang van schone en veilige werkplekken. Bedrijven zullen investeren in gezondheid en hygiëne door robots te gebruiken om vloeren schoon te maken of zelfs bacteriën te doden en door het aantal werknemers dat gespecialiseerd is in ventilatie en liftoperaties te verhogen.

Hogere vraag naar aannemers

Organisaties zullen meer vertrouwen op aannemers en tijdelijke werknemers voor taken ter plaatse, vanwege kostenreducties om de crisis te overleven en onzekerheid over hoe de pandemie zal uitpakken en wanneer de wereldeconomie zal herstellen.

Nieuwe trends, nieuwe uitdagingen

Deze trends gaan gepaard met uitdagingen rond de bekende 3 B’s van Bakstenen, Bytes en Behavior. Het omgaan met deze trends is echter niet slechts een praktische/technologische uitdaging. Het is in wezen een adaptieve uitdaging. Een die een extra set B’s vereist:

Business

  • Focus op organisatieniveau
  • Hoe gaan we samenwerken, verantwoordelijkheden beheren en de business draaiende houden?

Belonging

  • Focus op teamniveau
  • Hoe behouden we een goede cultuur en ondersteunen we teamcohesie en verbinding?

Balans

  • Focus op individueel niveau
  • Hoe zorgen we voor onszelf en bouwen we veerkracht op?

Deze drie B’s zijn even belangrijk. Te veel focus leggen op business zonder te kijken naar belonging en balans zal leiden tot een losgekoppelde, niet betrokken beroepsbevolking. Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat klanten worden bediend. Alleen fixeren op balans en belonging in deze uitdagende tijden en business verwaarlozen, zal de productiviteit beïnvloeden.

Het is pas wanneer zowel business, belonging, als balans wordt verzorgd, dat je mensen en bedrijf zullen floreren. Samen.

Dus je kunt je maar beter voorbereiden, nieuwe praktijken vaststellen, je mensen bij de tijd krijgen met de juiste mindset en noodzakelijke vaardigheden, en het werk weer geweldig maken.

Spread de Beanmachine vibe!

Meer Artikels

Leiderschapsontwikkeling

We have a match!

Beanmachine, Effectis en GreenPark: Een waardevolle samenwerking HR-expertise vergroten voor betere service.

Leiderschapsontwikkeling

Bartel Van Riet over de kracht van de natuur als katalysator voor persoonlijke groei

Bartel deelt zijn filosofie en benadrukt de diepgaande invloed van de natuur op het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling. Hij benadrukt het belang van bewust tijd maken om in contact te komen met de natuur, of je nu in de stad of op het platteland woont, en het vinden van balans in ons technologiegedreven leven. We duiken in de spannende samenwerking tussen Beanmachine en Heartcore, waarbij we onze expertise combineren om buitengewone en avontuurlijke ervaringen te creëren, geïnspireerd door de kracht van de natuur.

Cultuurtransformatie

Freedback geven en ontvangen in hybride werkomstandigheden

In het snel evoluerende werklandschap van vandaag zijn hybride werkplekken de nieuwe norm geworden, waarbij face-to-face interacties worden gecombineerd met digitale communicatiemethoden. Hoewel dit hybride model flexibiliteit en gemak biedt, brengt het ook unieke uitdagingen met zich mee, met name als het gaat om het bevorderen van een feedbackcultuur.

Meer versgemalen inzichten in je inbox ontvangen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!