Bartel Van Riet over de kracht van de natuur als katalysator voor persoonlijke groei

Benieuwd naar hoe de natuur kan bijdragen aan persoonlijke groei? Ontdek het in ons recente interview met Bartel Van Riet, een inspirerende pleitbezorger van de natuur. We hebben een diepgaand gesprek gevoerd over de invloed van de natuur op persoonlijke groei en zelfontwikkeling.

Groeien en ontwikkelen met behulp van de natuur

Vanaf het moment dat hij kon lopen, heeft Bartel de natuur omarmd. “Als kind was ik altijd gefascineerd door de wereld om me heen. Het zijn deze vroege herinneringen, het verkennen en ervaren van de natuur, die mij hebben gevormd tot wie ik vandaag ben.”

Bartel beschrijft zijn relatie met de natuur als volgt: “De natuur is mijn persoonlijke speeltuin en school geweest. Ervaringen in de natuur, zowel klein als groot, kunnen een diepgaande invloed hebben op het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling.”

Hij gelooft sterk in de uitdagingen die de natuur biedt. Hij benadrukt een sleutelconcept in zijn levensfilosofie: “Zelfrelativering, het fundamentele besef van onze plaats in het universum, is cruciaal voor persoonlijke groei. Dit inzicht kan de natuur op een indrukwekkend tastbare manier bieden.”

Zoals Bartel benadrukt, is een van de essentiële stappen in persoonlijke groei om bewust contact te maken met de natuur: “Of je nu in een stad of op het platteland woont, de natuur is nooit ver weg. Het enige wat je nodig hebt is een beetje nieuwsgierigheid en de bereidheid om te verkennen wat er net achter de heuvel ligt.”

Bovendien benadrukt hij de noodzaak om weer contact te maken met de natuur in ons steeds digitalere leven: “We moeten onze afhankelijkheid van technologie in balans brengen met onze inherente behoefte aan natuur. Het gaat erom harmonie te vinden en onze innige verbinding met de wereld levend te houden.”

Van landschapsontwerper tot avonturier

AlsAls landschapsontwerper brengt Bartel het grootste deel van zijn dagen buiten door. “Ik breng minstens de helft van mijn tijd buiten door, en ik wil dat graag verhogen naar 70%,” vertelde hij me.

In zijn vrije tijd verkent hij de natuur met zijn kinderen en hond, en zorgt hij voor zijn drie koeien. “Elke dag brengt de natuur me zoveel vreugde en voldoening, en ik probeer die liefde te delen met anderen.”

© Vier

Heartcore: mensen helpen om een verbinding met de natuur aan te gaan

Bartel’s zoektocht naar zelfontwikkeling beperkt zich niet tot zijn persoonlijke ervaringen. Hij spreekt ook over de spannende samenwerking tussen Beanmachine en Heartcore, met de bedoeling om avontuurlijke ervaringen aan te bieden aan leiders en teams: “Onze samenwerking biedt unieke ervaringen, geïnspireerd door de natuur en ver van de gebaande paden.”

Het doel van Heartcore, opgericht door Bartel, Suzanne Somers en Cravat Events, is om mensen in contact te brengen met de natuur en via die verbinding hun ware potentieel te ontdekken. Door avontuurlijke reizen wil Heartcore deelnemers laten zien hoe ze hun persoonlijke en professionele leven kunnen verbeteren door een diepere verbinding met de natuur aan te gaan. Bartel legde uit: “Heartcore is ontstaan uit mijn passie voor de natuur en de wens om anderen te helpen ontdekken wat het kan betekenen voor hun welzijn en zelfverwezenlijking. Het is een manier om mensen te laten ervaren dat er zoveel meer is dan wat we zien in ons dagelijkse, verstedelijkte leven.”

Hij vat de filosofie van Heartcore samen als “het creëren van piekervaringen – momenten die zo intens en onvergetelijk zijn dat ze een blijvende indruk achterlaten. Of het nu gaat om het trotseren van extreme omstandigheden of het observeren van de kleinste details in de natuur, het draait om het bieden van een levensveranderende ervaring.”

Voor mij was ons gesprek een inspirerende herinnering aan de kracht van de natuur en de lessen die we kunnen leren door eenvoudigweg te observeren en deel uit te maken van deze grotere wereld.

Benieuwd naar meer informatie over de samenwerking tussen Beanmachine en Heartcore? Hier vind je meer informatie!

En vergeet niet om je in te schrijven als je ons langverwachte “Beanmagazine” wilt ontvangen in de herfst, met het volledige interview met Bartel Van Riet. Zoals Bartel zou zeggen: “Omarm het onbekende en laat de natuur je gids zijn.” We garanderen je een hoop nieuwe inzichten en inspiratie!

Want to get inspired?

Click to register! Your fall inspiration is just one Beanmagazine away.

Spread de Beanmachine vibe!

Meer Artikels

Meer versgemalen inzichten in je inbox ontvangen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!