Leid de leiders op om zelfsturende teams te implementeren

Klant

Fluvius

Context

We maakten deel uit van het ontwerp- en ondersteuningsteam dat de fusie van Eandis en Infrax naar Fluvius begeleidde en hun evolutie naar een multi-utility speler ondersteunde. De uitdaging lag in het ontwikkelen van de juiste leiderschapsstijl in functie van hun nieuwe strategie en structuur.

Inzichten

Het doel was om de leiders te ondersteunen in hun verandering van mindset en hen te laten zien hoe zij daaraan kunnen bijdragen in hun rol. Ons doel was om hen te versterken en hen de juiste instrumenten te geven om hun functie te vervullen.

Oplossing

We hebben een doe-het-zelf toolkit ontworpen voor elk zelfsturend team om mee te werken en te gebruiken bij het definiëren van hun aanpak van gedeeld leiderschap. We organiseerden “Leiderschaps Inspiratiedagen” en een pilot leiderschapstraining, dit alles in coördinatie met een permanente klankbordgroep van het HR-projectteam. We hebben een intake-instrument opgezet om vragen vanuit de zakelijke kant op een meer gerichte manier aan te pakken om te zorgen voor een hogere ROI van interventies. Beemachine heeft ook meegewerkt aan het creëren van een “Leadership Learning Journal” voor de leiders, boordevol nuttige tips en methodieken om zelf mee aan de slag te gaan.
Voorbeelden van de hulpmiddelen die in deze begeleiding zijn opgenomen: 7 niveaus van delegatie, rolselectie, teambord/capaciteitsbord, outputmanagement, 3-staps vergadering, consent decision making, retrospective, één-op-één feedback en peer review.

Resultaten

Tot op de dag van vandaag maken we deel uit van een multistakeholder-team dat de Fluvius-teams ondersteunt bij de implementatie van de Fluvius way of working.

Vertel het verder

Beanmachine in Actie

Ben je klaar om gemeenschappelijke grond te vinden?

Laten we gaan zitten en dan schenken we je een kopje advies van onze consultancy. Met een flinke dosis energie en een snufje sprankelende ideeën.